fredag 17 juli 2009

Vila

Låter denna blogg få vila ett tag framöver. Hur länge vet jag inte. Ej heller om det blir något mer.

Adressen till min nya blogg:

http://backgammoniloveit.blogspot.com/

där jag ska försöka hålla en röd tråd; Backgammon

söndag 5 juli 2009

Frosseri i ost

I dag slog mig en tanke. Tänk om man i Cannes eller i Monaco skulle

-gå till matbutiken och köpa kex och baguette
-gå till ostaffären och köpa massor, massor, massor av goda franska ostar
-gå till butiken och köpa en flaska gott rött franskt rödvin
-gå ner till stranden en kväll och ha picnic

Tänk att få äta massor av goda franska ostar så att man nästan sprängs! Beställer man på restaurang så får man ju bara lite bitar av några sorter. Visserligen lagom till dessert men inget frosseri.

PS, just nu har jag en bild innanför näthinnan: Saluhallen i Beusolei och osthandlaren :-)

Äckligt










Vidriga små bludsugare! Hade en i knävecket i dag. Ska bli spännande att se om det finns någon som bitit sig fast ordentligt!
Brukar vara en fästigmagnet och har haft dem sittandes på de mest märkliga ställena.

Party i spärren

Jag vet inte hur många gånger jag passerar "spärren" under ett år. Många, många, många hundra är det i alla fall.

Nästan alltid sitter det någon, man som kvinna, ung som gammal och ser mer eller mindre sur ut. Ungefär som "ta mig härifrån, jag vill göra något roligare".

Härom morgonen var det något som inte stämde när jag klev innan för dörrarna till "min" tunnelbana. Det spelades latinamerikanska toner och det spelades högt. Vad är detta??

När jag närmar mig spärren tittar jag in i lilla båset där vakten brukar sitta. Denna morgon satt han inte. Han stod och han stod inte stilla. Det smådansades för fullt och i handen hade han stämpelapparaten som for upp och ner i takt till musiken. Emellanåt fick den fungera som substitut för mikrofon.

Underbart och lite crazy!

Bonus

I går, lördag, skulle det vara en gråmulen dag enligt meterologerna. Men än en gång hade de fel och jag fick en bonusdag. En dag som var underbar.

Drog iväg relativt tidigt till bästa S lilla skärgårdsö ett stenkast utanför fastland. En dag med sol, trevligt sällskap och lite backgammonspel är inte fel. Jag gillar den där lilla ön och livet på ön. Man bara "är". Att bara vara är något jag gillar.

Det finns inte många hus på denna ö. Ett av dem, ett "jättehus", är ganska känt från svunna tider. I går var jag inne i detta hus och tittade runt lite. Oj, vilket hus! Gammalt och man kunde nästan känna av svunna tiders alla fester som varit i detta hus. Förutom att huset var gammalt så var också mycket bevarat och är säkert en bra bit över hundra år gammalt. Tapeter, möbler, inredning etc. Bäst av allt, hemmet är dessutom i full drift.

Bästa S hur är också gammalt och jätefint. En gammal, gammal röd trädkåk och även där finns detaljer från svunna tider. Huset är sådant att det ger, i alla fall mig, en speciell känsla av frid. Allt är ett eldorado för en människa som mig; romantiker och med intresse för histora.

Jag skulle själv vilja ha en nästan en egen liten ö. Det känns nästan som en "lunga"; ger kraft åt både kropp och själ att vistas på denna lilla gudomliga plats.

fredag 3 juli 2009

Köfte

Har glömt att skriva att jag fick presenter av bästa S. Älskar spontana presenter.

Den ena presenten var en påse Köfte-kryddor. Mmmmmmm, här ska lagas supergoda lamm-köfte till hösten :-)

Innan dess får jag njuta av dofterna när jag öppnar mitt skafferiskåp. Underbart!

Fredag

Veckorna går fort. I dag om 2 veckor vid den här tiden kommer jag att vara på väg till Arlanda för att flyga till Nice.

Längtar till Franska rivieran.
Längtar till 12 dagars sammanhängande ledighet (är vad det blir den här sommaren).
Längtar till att bada i saltvatten.
Längtar till café de Paris i MC.
Längtar till att vinna i en backgammonturnering :-)

torsdag 2 juli 2009

Vara stark....

positiv och full av hopp är något jag måste tänka på att vara nu. Min device att inte måla F_N på väggen förrän han verkligen sitter där rejält fastklistrad kommer också väl till pass nu.

Vid vissa situationer i mitt liv så tänker jag alltid; har jag valt rätt väg här i livet? Var det rätt att satsa på karriären? Var det rätt att packa allt jag ägde och flytta 65 mil bort från närmsta familjen?

Innerst inne känns och vet jag att det var rätt beslut jag tog en gång i tiden. Men ibland kommer stunder då jag blir fundersam.

Jag har också, mer eller mindre, valt att leva mitt singelliv och med all sannolikhet kommer det att så förbli. Men just nu känner jag att ha någon nära vid min sida skulle kännts väldigt skönt. Att ha någon att prata med, att ha någon som bara finns vid min sida.

Som sagt, vara stark och inte sätta mig själv i fokus gäller nu.