söndag 26 april 2009

Det händer mycket på en vecka....

Så mycket att det ibland är svårt att uppdatera den här sidan.

Nu när våren är här så blir det än svårare. All vaken tid som man inte jobbar vill jag då helst vara ute.

På en vecka har jag blivit ett år äldre! Jag som inte har haft någon födelsedagsbjudning på sådär 15 år hade en i veckan. Inte ett dugg planerat men det är alltid kul när bästisarna bjuder in sig själv. Lite mat blev det och självklart champagnedrickande! Ett nytt år i mitt liv förbereddes därmed på ett bra sätt.

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag brukade få present av mamma när jag fyllde år. Jag skrev också att jag önskade mig en pressobryggare. På något sätt tror jag ibland att det finns lite tankeöverföring mellan mamma och mig. I vanliga fall brukar jag få en gobel-katt till min samling men det här året kom det en liten peng i stället. Och nej, jag har inte sagt vad jag önskade mig av den anledningen att jag tycker bryggaren är rent för dyr för att få som present. Nu ska bryggare shoppas. Förutom att jag kommer att få gott kaffe minimerar jag dessutom risken att gå hemifrån med en påslagen kaffekokare plus att jag kommer att få lite mer fria ytor i mitt kök. Något jag också ser fram emot. Mitt kök är litet. Väldigt litet.

Litet kök men ett trevligt kök. Golvytan är nog bara 2,5 kvm. Men det finns plats till två små pallar.
I tisdags satt två bästisar på pallarna medan jag lagade mat. I fredags satt min moster och hennes väninna på vars en och drack lite vin medans jag lagade mat. Ordspråket; finns det stjärterum finns det hjärterum stämmer mao väldigt bra in.

I veckan har jag även hunnit med att fira in den kommande våren och sommaren på mina klippor. Jag släpade ned "tanterna" (72 och 75 år gamla) ned på klipporna för att dricka ett glas vin innanvi gick hem till mig. Det var lite "vägra vara inne" samt visa "titta så fint det är i Stockholm och se hur perfekt jag bor" från min sida.

I går hade jag en heldag och halvkväll på stan med pantertanterna. Det var inte bara vi som var på stan kan jag lova. Fulla var stans uteserveringar och parker av vårhungrande Stockholmare och turister.

I dag blir det dock en dag att vara inne. Snart är dags för föreningens årsmöte. Återstår nu att se om jag får förtroendet ännu ett år att sitta i styrelsen. Det blir i så fall det fjärde året.

1 kommentar:

Peter Midas sa...

Nåmen så GRATTIS!!! Det låter ju som en bra födelsedag, nr 29 i ordningen!! Härligt väder.... som gjort för en eftermiddagspilsner.