torsdag 30 april 2009

Valborg

Denna dag betyder mycket för mig. Denna dag hyllar vi våren! Våren och sommaren är årstider jag älskar!

Eftersom jag är fd Lundabo skall våren hälsas in med Lunds studentsångare!



Flyttlass

I dag är det 12 eller 13 år sedan som mitt flyttlass gick från Skåne till Stockholm.

Tiden går jättefort men samtidigt, 12 och 13 låter inte sådär jättemycket. Tänker jag tillbaka på allt som hänt mig och vad jag varit med om dessa år så är det otroligt mycket som händer på 12-13 år. Om jag bara tänker på yrkeslivet så lär det bli mycket som kommer att hända de 17 år jag har kvar innan det är dags för pension. Spännande!

Fotboll

Jag är inte speciellt intresserad. Fotboll är kul när det är EM och WM och när Sverige är representerade. Men det är inte fotbollen i sig som gör att jag tycker det är kul. Det är feststämningen som råder som är mitt nöje. Jag tar alltså gärna på mig min landslagströja och sitter på någon krog och är med i jublet när Sverge gör mål.

Det finns en annan sak jag tycket är kul med fotboll och det är att fotbollen ibland ger mig möjlighet att retas tillbaka på alla Stockholmare som retar mig för att jag är skånska.

Häromveckan fick både AIK och Hammarby stryk av skånelag. Igår hände det "nästan" igen. AIK förlorade mot Helsingborg. Gissa om jag får en trevlig dag på jobbet? :-)

onsdag 29 april 2009

Trevligt besök

Idag hade vi ett besök på jobb. Ett trevligt besök och en person som jag inte har träffat på sådär 5 år.

Mannen i fråga har koppling till vår högsta chef och även till några av mina kollegor. Mig också för även han och jag var kollegor en gång i tiden. Dock var han aldrig min "chef".

Jag gillar den här mannen "helskarpt". Han är en äkta "entreprenör" och det är något jag verkligen imponeras av. Vi kom att samtala; han, jag och en annan kolleg och wow vilken kick jag fick. Det är underbart men människor som med endast några få ord kan komma med konstruktiva idéer! Tänk att endast ett par ord från någon man respekterar högt i yrkeslivet kan ge en sådan otrolig kick! Det är underbart!

Influensa

Tycker det är lite läskigt med svininfluensan. Inte lite utan ganska mycket. Jag vill inte måla fan på väggen men fy vad hemskt om den sprider sig än mer. Hoppas, hoppas, hoppas att detta inte blir som när Spanska sjukan härjade i början på 1900-talet. Är den jämförelsen som massmedia gör och det är den jämförelsen som gör mig lite orolig. Då reste vi människor inte alls i jämförelse som vi gör idag. Med vår rörlighet blir ju smittspridningen "enkel". Mao, en baksida på allt det goda som vårt resande ändå har.

Allting har ett pris.....

Nyansad

Gud vad skönt det är när håret kapas. Jag älskar att vara nyklippt. I synnerhet vid ett sådant här tillfälle när håret har fått växa fritt i nästan 8 veckor.

Mitt hår spikrakt och tunnt. Tunnt tycker jag men frisörer säger alltid att jag har mycket hår. Må så vara men en sak vet jag med exakthet och det är att det växer som ogräs. Både på gott och ont. Det onda är att det skall inte mycket till för att jag känner mig ovårdad. Det goda är att jag kan kapa det och ändå veta att jag snart har långt hår igen.

Nu är det kapat sådär 45 cm. Skönt! och vårdad känner jag mig sådär lagom inför Valborgshelgen som kommer.

måndag 27 april 2009

I kväll blir det TV

I kväll är det en spelledig måndag. Seriespelet är slut och först nästa måndag drar "Sommarkoppen" igång. Vet inte för vilket år i ordningen men det är en efterlängtad turnering.

Kvällen skall därför ägnas åt TV-tittande. Ser fram emot att se dokumentären om Bonnier. Skall bli intressant att ta del av "familjen" som har en stor påverkan över vår svenska massmedia.

Klockan är 20. Nu är det dags!

söndag 26 april 2009

Det händer mycket på en vecka....

Så mycket att det ibland är svårt att uppdatera den här sidan.

Nu när våren är här så blir det än svårare. All vaken tid som man inte jobbar vill jag då helst vara ute.

På en vecka har jag blivit ett år äldre! Jag som inte har haft någon födelsedagsbjudning på sådär 15 år hade en i veckan. Inte ett dugg planerat men det är alltid kul när bästisarna bjuder in sig själv. Lite mat blev det och självklart champagnedrickande! Ett nytt år i mitt liv förbereddes därmed på ett bra sätt.

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag brukade få present av mamma när jag fyllde år. Jag skrev också att jag önskade mig en pressobryggare. På något sätt tror jag ibland att det finns lite tankeöverföring mellan mamma och mig. I vanliga fall brukar jag få en gobel-katt till min samling men det här året kom det en liten peng i stället. Och nej, jag har inte sagt vad jag önskade mig av den anledningen att jag tycker bryggaren är rent för dyr för att få som present. Nu ska bryggare shoppas. Förutom att jag kommer att få gott kaffe minimerar jag dessutom risken att gå hemifrån med en påslagen kaffekokare plus att jag kommer att få lite mer fria ytor i mitt kök. Något jag också ser fram emot. Mitt kök är litet. Väldigt litet.

Litet kök men ett trevligt kök. Golvytan är nog bara 2,5 kvm. Men det finns plats till två små pallar.
I tisdags satt två bästisar på pallarna medan jag lagade mat. I fredags satt min moster och hennes väninna på vars en och drack lite vin medans jag lagade mat. Ordspråket; finns det stjärterum finns det hjärterum stämmer mao väldigt bra in.

I veckan har jag även hunnit med att fira in den kommande våren och sommaren på mina klippor. Jag släpade ned "tanterna" (72 och 75 år gamla) ned på klipporna för att dricka ett glas vin innanvi gick hem till mig. Det var lite "vägra vara inne" samt visa "titta så fint det är i Stockholm och se hur perfekt jag bor" från min sida.

I går hade jag en heldag och halvkväll på stan med pantertanterna. Det var inte bara vi som var på stan kan jag lova. Fulla var stans uteserveringar och parker av vårhungrande Stockholmare och turister.

I dag blir det dock en dag att vara inne. Snart är dags för föreningens årsmöte. Återstår nu att se om jag får förtroendet ännu ett år att sitta i styrelsen. Det blir i så fall det fjärde året.

lördag 18 april 2009

Vad vill jag göra när jag blir stor....

Det är en fråga jag ställer mig lite då och då.

Jag har 17 år kvar tills det är dags att fundera på långledigt. Ganska många år kvar för eventuellt nya projekt.

Jag har visserligen min högskoleutbildning inom "mitt" område (systemvetenskap och lite annat) men är det vad jag vill göra resten av tiden? Det är kanske dags att sadla om totalt? Många år har jag sagt att jag skulle vilja ha en tygaffär men inser att det inte skulle fungera. Tror det är en affärsidé som är förlustdömd redan från start.

En annan sak jag är jättesugen på är att driva ett café. Ett café där man kan smita in på morgonen och ta sin morgonfika på väg till jobb, smita förbi och äta sin lunch och på kvällen lite smårätter, sk "kvällsmat". På cafét skall det finnas möjlighet att sitta och spela lite schack och backgammon när man har lust till detta. Dock under reglerade former eftersom jag vid det här laget vet att speare är förbaskat snåla av sin natur. Inredningen skulle vara "som hemma". Möblerna och servicen skulle införskaffas från olika loppis/auktioner.

Jag är ganska duktig på att laga mat. All mat som serveras skulle ha "hemma-lagat-karaktär" och hålla husmansstuket. Allt bakat skulle vara hembakat.

Mycket slit och jobb men jobba är ju något jag är bra på. Det som saknas är kapitalet :-)

Jag får nog fortsätta fundera.....

Vad är en centrifug...

Den frågan hörde jag någon ställa till en person i går.

Vad är en upphandlare? den frågan hörde jag från samma person för någon månad sedan.

Vad är Fonus? den frågan ställdes av samma person för en tid sedan.

Nej, det är ingen 5-åring som ställt frågorna :-)

Tror inte jag behöver skriva vilka slutsatser/intryck den frågande personen har gjort på mig.

Men en fråga till dig läsare; vilken hårfärg tror du personen har?

Spel- och vinkväll

... är vad jag är bjuden på i kväll hos bästa E. Skojjigt och trevligt.

Dock böjar jag svikta. Vaknade inte förrän 10 idag eftersom jag var hemma efter 1 i natt plus att jag hade massor av sömn att ta igen.

Sovmorgon och massor att göra här hemma som inte går att skjuta upp längre = förstår inte hur tiden ska räcka. Måste ha ett presentabelt hem nästa vecka när jag ska ha min moster med väninna på middag. I morgon lär det bli sovmorgon igen om jag ger mig iväg i kväll.

Men å andra sidan; jag längtar efter att få träffa mina tjejpolare och det går inte att bara jobba. Jag får se till att ta mig i kragen och kanske åka hem i vettig tid i natt. Hahahahaha, vem försöker jag lura nu???

55 timmar

.....är vad jag har arbetat den här 4-dagarsveckan. Totalt slut. Och helt vansinnigt. MEn vad finns att göra?
Finanskris och efter med budgeten (jag liksom mina kollegor) ja då är det bara att hugga i när man fått en anbudsförfrågan. Sådana förfrågningar tar alltid massor av tid och energi men den här gången var det extremt. En veckas svarstid som normalt brukar vara minst 4.

Jag får vara ledig och fri i sommar när det är dags för semester :-)Men bäst av allt, blir det jag som vinner så kommer jag i fas med min budget. I så fall fungerar min device; man får inget gratis här i livet och hårt arbete ger resultat.

måndag 13 april 2009

Påsk

Så är snart denna helg slut. Det har varit en skön helg även om jag jobbat lite.

Alla dagar har gått i min egna lugna takt. Jag är inte färdig med min vårstädning men det gör inget. Resten tar jag till helgen. Det blir ett MÅSTE då. Helgen därefter har jag två tanter på middag och helgen efter funderar jag på att ha en liten "tillställning". Närmare bestämt Valborg. Men det är inte 100 än.

Det jag har gjort allra mest denna helg är att vila. Det var skönt. Det var behövligt. Innan påskhelgen märkte jag att blodtrycket var högt fastän jag medicinerar. Inte bra alls och jag vill defintivt inte kollapsa igen pga av trycket. Det var hemskt sist plus att det var ett kvartals sjukskrivning på heltid och sedan lika lång tid för upptrappning. Nästa gång kanske det inte slutar lika lyckligt.

Nu känns i alla fall allting bra igen. Jag är utvilad och full av energi för veckan som kommer. En vecka full av långa arbetsdagar.

Thailand

Tycker det är lite läskigt att läsa och höra om allt som händer i Thailand. Tycker det blir värre och värre varje gång det sker demonstrationer. För många år sedan innan detta land var ett stort resmål för oss svenskar var det oroligt om jag minns rätt. Sedan har det varit lugnt eller i alla fall tyst.

Antingen har situationen blivit betydligt värre eller så uppmärksammas händelserna i Thailand numera betydligt mer än tidigare.

Idag har i jag i alla fall fått veta att min vän är hemkommen. Skönt. Tänkt på honom massor de senaste dagarna.

Nu tänker jag på mina vänner som har fastigheter i Thailand. Det måste kännas en viss oro för dem även om det "bara" rör sig om investeringar som de har gjort.

Själv tillhör jag numera undantagen; jag har aldrig varit i Thailand. Visserligen drömmer jag om landets fina stränder. Jag är ju en älskare av hav, horisont och sand. Men det finns ett men och ett stort sådant; jag skulle aldrig fixa resan. Det längsta jag har suttit i ett plan är 8 timmar och det var resan till New York. Att sitta 8 timmar på utresa är okej för då har man upplevelser att se fram emot. Men när det är dags att flyga hem, då kan det inte gå fort nog. Jag får myror i kroppen.

Nej, det blir nog inte Thailand för mig. Men jag säger inte ordet aldrig för vem vet. Däremot ser jag fram mot att besöka sol, hav, horisont och sandstrand på närmre håll.

Bo

I dag läser jag på Expressens nätupplaga att Bo har flyttat in i vita huset.

Han lär vara första hunden som bor i Vita Huset. Inte en dag för tidigt.

Jag har länge tyckt att Obama verkar har mänskliga drag. Inte alls som tidigare presidenter. Att Bo nu är en ny familjemedlem till presidentfamiljen stärker min övertygelse. Att de dessutom har valt en ras som jag förälskade mig i förra våren gör inte saken bättre.

lördag 11 april 2009

Nostalgi

Idag lyser flitens lampa, både i mitt hem och utomhus. Med full energi nu kan jag gå ut senare och njuta med gott samvete.

Just nu skuras köket grundligt och radion står och skvalar i vardagsrummet. Det var melodikrysset för en stund sedan.

En av dagen krysslåt var en låt som jag spelade i tid och otid 1984. 1984 var året då jag separerade första gången och därmed blev "ensamboende" för första gången i mitt liv. En kort tid blev det men det är en annan historia.

Skivan har jag slarvat bort. Ganska duktig på det har jag märkt. Men det finns ju youtube :-)



Ytterligare en som jag hade glömt

fredag 10 april 2009

Lång dag?

Såhär på morgonen tänker jag lite på hur denna dag, långfredagen, kändes när jag var yngre. Det är inte extremt länge sedan som denna dag kändes som årets absolut längsta och tråkigaste dag. Allt var stängt; affärer, biografer. På radio och tv var allt dämpat.

Nu är det annorlunda. Tack och lov. Det ska vara frivilligt att vara kristen och ha denna dag som sorgens dag.

Sedan några år tillbaka har jag denna dag ägnat mig åt spel i Danmark. Spel med pengar dessutom. I år har jag valt att stanna hemma som jag nämnt tidigare. Men oj vad det "suger" att tänka på alla kompisar som nu är och deltager i Nordic Open. Just nu sover de säkert efter en hel natts spelande men om några timmar sätter turneringarna i gång. Gissa om jag just nu skulle vilja vara där???

Jag gissar att den här dagen blir att leka martyr. För att plåga mig extra mycket ska jag städa som är något av det värsta jag vet. Finns det något tråkigare?

onsdag 8 april 2009

Lite botox kanske?

Ett av mina kundmöten idag var på en av stans skönhetsoperationskliniker.

In kommer jag ganska sliten och trött. Detta påpekades också på ett vänligt sätt. Tack och lov så är det inte så illa att de föreslog behandlingar i utbyte mot en växellösning :-)

Men nu är jag trött. Riktigt trott. Det känns i både kropp och huvud att det har varit 55-60 timmars arbetsveckor sista tiden. Påsken hade jag sett fram emot som en helg att ladda batterierna på. Tyvärr blir det inte så. Jag fick en anbudsförfrågan i går och jag har bara en vecka på mig innan allt skall vara klart och inlämnat. Men snart är det sommar. Då blir det 3 veckors rekreation :-)

lördag 4 april 2009

Vårtecken

I natt när jag gick uppför backen från Tbanan fram till huset där jag bor noterade jag fastän jag var lite på fyllan att gator och trottoarer hade städats.

Så underbart! Våren är här! Som jag har längtat efter denna trottoarsopning! Nu ser allt så rent och fräscht ut. Bäst av allt, nu kan man gå utan att då och då känna denna förbaskade småsten som skär rakt igenom skosulan.

Nejdå, jag har inga tunna sulor.

Kanske dags att ta det lite lugnt

I morse när jag vakande var det inget bra. I huvudet kände jag varje gång blodet pumpades runt bland hjärncellerna.

Jag brukar känna detta när jag missat att äta min blodtrycksmedicin en dag men så var inte fallet nu. Det var bara 24 timmar sedan jag åt pillerna sist.

Det blev att äta mina 5 piller på direkten, vila en stund i sängen och nu är allt okej igen. Men det var en liten signal som jag skall lyssna på.

För 4 år sedan klarade jag mig med nöd och näppe med livhanken i behåll. Där jag var då vill jag inte hamna igen.

Nu känns det ännu bättre att påskhelgen är i antåganden. Beslutet att stanna hemma från Nordic Open det här året var klokt även om jag såååååååååååå gärna skulle vilja åka till Helsingör och spela i ett antal olika backgammonturneringar. Dock, vila i 4 dagar är som sagt det bästa jag kan göra denna helg.

onsdag 1 april 2009

April, April

Idag har jag läst och hört några olika skämt;

SL skall införa böter om man står på fel sida i tunnelbanan. Dessutom skall det så fort någon står på felsida ges höga instruktioner på flera olika språk om att man ska flytta sig.

SL skall införa VIP-kort till bussen. Alla med detta kort går före i busskön.

TV4:s meterologer har fått en ny utrustning som visar att det här i Stockholm blir 22 grader varmt på midsommar. Dagen börjar med sol men avslutas med hagelskurar.

Mc Donalds hade ändrat sin reklam. Cheesburger som normalt kostar 15 kostade 115 (basidan på dagens metro).

Lite roliga skämt men dock lätta att genomskåda :-)