måndag 2 februari 2009

Jag mådde riktigt dåligt igår

I går när jag ´satt här och jobbade hade jag TVn påslagen. Djupt försjunken i mitt arbete fick jag höra ett fruktansvärt skrikande.

Programmet var TV4:as Kalla Fakta. Programmet handlade om hur gäss rycks från sina dun medan de är levandes och dessutom ej bedövade. Fast det hade inte gjort saken bättre enligt mig.

Fy vad jag tycker djurplågeri är hemskt. Det finns inte straff högt nog för människor som gör dessa vedervärdiga handlingar. Något jag inte kan förstå är varför handlingar inte är straffbelagda där det klart och tydligt finns förbud enligt EU-kommisionen. Repotaget i går var inspelat i Polen och mig veterligen är de ett EU-land.

Jag klarade inte av att ha TVn påslagen så länge. Jag mådde fruktansvärt illa efter de inledande minutrarna. Jag mådde lika illa för ett tag sedan när det kom till min kännedom (också via Kalla Fakta) hur små lamm rakades i rumporna så att det blödde bara för att det skulle produceras extra mjuk ull. Kanske är det den fega ådran i mig som inte klarar denna typ av program. Jag vill helst blunda för verkligheten när det handlar om djur och om hur djur plågas.

Jag har funderat här hemma över sådant som jag har med dun;
Duntäcket - det är säkert mer än 15 år gammalt och kommer från Svenska Fjäder. Tror inte de var med på listan över företag som handlade med dun ryckta från levandes gäss. Dessutom var det inte samma efterfrågan på dun på den tiden vilket ökar sannolikheten att dunen kommer från döda djur.
Kuddarna - de är arvegods och så pass gamla att jag övertygad om att de kommer från avlivna fåglar.
Något mer har jag inte med dun och det är jag tacksam över.

Inga kommentarer: