torsdag 28 maj 2009

Att vara engagerad

I går var jag och besökte Twilfit som just nu har 25% på alla deras egna underkläder. Deras erbjudande passade mig utmärkt;

- Tycker de har bra kvalité på sitt egna märke
- De har bl a en perfekt BH med silikoninlägg (bra för oss som inte har så mycket att fylla ut med)
- Efter min viktminskning har hela mitt lager av BH blivit oanvändbart. De är rent för stora runt ryggen.

Men att prova in rätt BH är inte lätt. Fastän jag gick på en modell jag haft förut så räckte det inte med att bara prova en som var mindre storleksmässigt runt ryggen. Allt är ju en mix; kupa, ryggmått och modell.

Men oj vilken otroligt duktig tjej de hade i sin affär i Västermalmsgallerian. Hon kunde verkligen sitt jobb! Hjälpte mig fram och tillbaka och döm om min förvåning; jag fick gå på en C-kupa :-) jag som i normala fall använder A och ibland B. Inte nog med att hon hjälpte mig hitta rätt på en modell jag använt förut. Hon fick mig även att köpa en BH från Calvin Klein som INTE var nersatt. Det räckte inte med det, hon lyckades även sälja på mig ett par trosor passande till den ena BHn. I stället för att gå ur affären med en plånbok som blivit 200 kr smalare blev den av en märklig anledning 660 kronor smalare!

Det finns ett talesätt som säger att säljare är de värsta köptorskarna. I går stämde det där talesättet.

Jag frågade biträdet när jag betalade om de på något sätt har provision. Så är inte fallet. Egentligen lite mäkligt. Varför "belönas" inte ett affärsbiträde extra? I mitt fall i går skulle jag gått ur affären utan inköp om jag inte fått hennes hjälp. Dessutom lyckades hon enormt bra med merförsäljning.

Nu är det så att jag har träffat VDn för den här kedjan och därmed har jag hans mailadress. Tror jag skall skicka ett mail till honom och berätta om vilken duktig tjej de har i sin butik. Fel, inte tror jag skall göra det!

onsdag 27 maj 2009

Nedräkningen har börjat

Nu har jag bara 3 arbetsdagar kvar i det företaget där jag arbetar "idag". Det har varit otroligt svårt att finna både engagemang och arbetslust sista tiden. Jag är en "på eller av människa". Är jag "på" har jag engagemang till 180% är jag "av" ligger engagemangnivån långt under nollstrecket och det gäller i stort sett allting när det gäller mig. Det finns liksom inget mellanläge eller lagomnivå i min värld. Men så igår eftermiddag tände jag till lite igen.

Men det finns en mening med allting. Två veckor efter uppsägningen hittade jag "kanonjobbet" och ser nu fram emot, ja rentav längtar, att på måndag få gå till min nya arbetsplats!

måndag 25 maj 2009

Kan det stämma?

Jag`sitter här och ser TV4 nyhetsmorgon. I de lokala nyhetessändningarna säger de att statskassan varje månad drar in 80 miljoner i trängselavgifter. Av dessa 80 miljoner är 20% relaterat till andra avgifter som tex påminnelseavgift vid obetald faktura.

- Det är ofantliga summor som trillar in i stadskassan varje månad! På vilket sätt kommer dessa summor skattebetalarna tillgodo? Till vilka, stockholmarna inklusive invånarna i kranskommunerna eller medborgarna i hela landet?

- Hutlöst att 20% av 80 miljoner är avgifter. Påminnelseavgiften är så hög som 500 kronor oavsett om fakturan är 40 kronor eller 1500 kronor. Att glömma är enkelt och det händer alla någon gång.

Jag hoppas att merparten av intäkterna går till utbyggnad av olika kommnala färdsätt. Fler bussar, nya linjesträckningar, utbyggnad av spårtrafik etc. Syftet med trängselavgifterna bör vara att minska trafikvolymen. Att få bot på den ökade bilismen kan enligt mig endast ske med ökad kommunal tillgänglighet av olika färdsätt.

söndag 24 maj 2009

Cykelkarta

Det finns cykelkartor över Stockholm. Hur kvalitén är vet jag inte men 2 st är beställda via Stockholms stad.

Någon/-ra som ligger risigt till för ett halvspontant cyklandes besök är Bästa A och hennes L (hehe)

Att cykla sitter i ryggmärgen

Jag har inte cyklat på 12 år. Men idag har jag trampat på. Tänk, ett par tramptag och man cyklar som om det var i går.

Den stora skillnaden idag mot förr är att jag har blivit feg. Litar inte riktigt på att bromsarna är ok och det var sådär 5 år sedan som de gjordes vid och sedan dess har cykeln bara stått.

Som jag gissade i mitt förra inlägg fanns ingen luft i däcken. Efter en liten promenad kände jag att det skulle bli jobbigt att leda cykeln ända hem eftersom det gick trögt utan luft i hjulen. Ringde bästa E för att höra om hon var hemma men fick inget svar. Förmodligen låg hon och snarkade eftersom klockan var strax före 10.

Men så fick jag en snilleblixt! Cykelringen på Hornsgatan borde ha öppet. Och visst var det så. Förutom cykelpump inhandlades en hjälm. Att handla hjälm är inte lätt. Eftersom man blir något fulare i hjälm tyckte jag det var lika bra att satsa på en som satt bra. Svart, blank och fin dock utan namnet på sidan.

En tanke som slog mig när jag satt där på cykeln med min nyinköpta hjälm var att detta aldrig skulle hänt för några år sedan. Det måste vara med åren som min fåfänga trappats ner.

Ute och cyklar

Nu äntligen är det dags. Min cykel skulle hämtas hem för en tid sedan men det blev aldrig av för det regnade.

Nu skall jag i alla fall möta upp nuvarande hyresgästen i min gamla lägenhet för att ta fram min cykel ur cykelrummet. En tanke som slog mig, jag har kanske ingen luft i däcken?!?!

Ajajaj, då blir det en riktig långpromenad för min del. Men, men det går det också. Visst äger jag en cykelpump men den ligger i en av de 100 flyttlådorna jag har på vinden. Kanske tar i lite med antalet men det är ungefär så det känns om jag skall upp på vinden för att leta.

lördag 23 maj 2009

Bokskog

Under en tid på våren saknar jag Skånes bokskogar. Något av det finaste som finns är när bokskogen håller på att slå ut och ger ett ljusgrönt skimmer så långt ögat kan nå. Har dessutom vitsipporna börjat att blomma, ja då finns det inget vackrare.

Efterom jag inte har några egna digitala bilder på bokskog har jag gjort en stöldraid på google.

Utanför Malmö finns en jättestor bokskog, Torup, där man kan promenera hur många timmar som helst.





Nästan i mitten på Skåne, på Söderåsen, finns Skäralid som dessutom har ett sk ättestup.






På Österlen i närheten av mitt lilla guldkorn vad avser strand ligger S:t Olof. När jag befinner mig i Skåne och ska köra till mitt guldkorn brukar jag köra på den här vägen. Det går inte att med ord beskriva vilka känslor denna vägsträcka ger mig.

Dålig syn

Jag är närsynt och behöver "extraögon" utan tvekan när jag kör bil, är på bio, läsa textremsan på tv osv. Visst händer det då och då att jag är fåfäng och ger mig iväg ut utan mina glasögon och då ser jag några meter framför mig. Det fungerar men jag kan uppfattas som en stropp för jag känner inte igen bekanta på några meters avstånd. Att inte använda glasögonen är också bra när jag går på första dejt. Ibland är det bra att inte se allt som man kanske borde se. Detsamma gäller när man är på fest. Att kunna säga; "Nej det såg jag inte" är perfekt när man vill undvika att hamna i diverse skvallersamtal.

Jag har aldrig haft problem med att läsa böcker, trä i sytråd i nål mm när jag haft glasögonen på mig. Nu fungerar det inte. De måste av! Det vanliga brukar vara att glasögon åker på när man ska läsa i min ålder men för mig är det tvärtom. Bäst blir det dessutom om jag håller saker och ting på lite avstånd, i alla fall om det är väldigt finstilt. Att trä i sytråd i ett litet nålsöga är mer eller mindre ett helv.. Därför gjorde jag investering i går: Nålpåträdare! Hoppas det är lösningen på mitt "I-landsproblem".

Nej, det fungerar inte att köpa läsglasögon. Har provat och tom med den absolut svagaste styrkan blir allting suddigt. Min strategi får bli att avvakta tills ögonen blir ännu sämre när det gäller "nära håll" och satsa på dubbelslipade glasögon framöver. Usch, usch, usch hemska tanke! Om det är något som ger många vuxenpoäng så borde det vara just det. Tröstar mig med att det idag inte behöver synas att glasögon har dubbelslipning :-)

fredag 22 maj 2009

Livsglädje

Det finns en tjej som jag beundrar.

- hon är i stort sett alltid glad.
- hon bejakar livet på många sätt.
- hon har alltid ett vänligt ord till övers.

Ja, hon har många fler sidor och jag gillar henne skarpt. Hon är någon jag verkligen kommer att sakna framöver och jag skall göra mitt bästa för att vår kontakt inte tynar bort.

För ca 1 månad sedan fick jag veta vad den här tjejen genomlevt. Inte av henne själv, hon har aldrig nämnt ett ord, men däremot av en annan tjej jag lärt känna och tycker väldigt bra om.

Tjej nr 1 - med denna livsgnista, full av glädje mm hon är en mamma som förlorade båda sina små barn barn i Tsunamin för några år sedan. Det går nästan inte en dag utan att jag förundras hur hon kan orka att ha denna livsglädje och ändå ha genomlevt denna hemska tragedi/trauma/sorg som hon måste ha drabbats av.

Jag skulle så gärna vilja veta hur hon har klarat denna tid, vilja säga att jag beundrar henne. Men hur, hur ska jag få fram mitt budskap? Jag vill ju inte säga något som kanske gör henne ledsen.
Kanske en dag, om och när vi känner varandra betydligt bättre, kanske jag vågar.

I tygaffären

I eftermiddag har jag njutit några timmar. Jag har varit i tygaffären!

Jag älskar att gå i en tygaffär där jag både kan känna och se alla tyger, låta inspirationen flöda för fullt och drömma mig bort genom att se mig själv i alla kreationer.

Lite trist att det mig veterligen bara finns 2 tygaffärer i Stockholms innerstad. Dessutom är sortimentet lite si sådär. Kul var i alla fall att det var massor av besökare i affären så underlag finns det! Kul var det också att sitta mitt emot två tonårstjejer när jag bläddrade i mönsterkatalogerna. Kul, ja jag blev glad också för jag förstod att de sydde och komponerade själv och ändå kan de ha varit max 15 år.

Lite extrakul var det att höra den ena tjejen prata om sin kommande brudklänning som skulle sys och något senare barnkläderna. Får hon en tjej skall den här tjejen tydligen få uppsytt en massa förklädesklänningar. För en gångs skull kunde jag låta bli att lägga mig samtalet men det var svårt. Var på väg att varna henne för att sy sin egna brudklänning. Det betyder nämligen otur och JA, jag sydde min brudklänning så jag vet att skrönan stämmer.

I helgen skall det regna. Helgen blir därmed en perfekt helg för systuga! Här ska det sys två tunikor. I min fantasi kommer de att bli sååååååååå fina! Billiga blir de också. Det var extrapris på tyget; 49 kronor metern och jag köte 2 meter för att vara på säkra sidan eftersom jag hade mitt mönster hemma.

Jag shoppade även ett basmönster för en helt vanlig blus. Basmönster för blus med eller utan ärm. Retar mig lite för jag hade ett som var perfekt men ibland är jag en slarva och just det mönstret är borta. Längre fram i sommar skall det sys några blusar utan ärm. Perfekt att sy själv; går ganska snabbt och det kräver inte massor av tyg. Resultatet blir oftast en snygg blus för en väldigt liten peng. Dessutom är jag barnsligt förtjust i ärmlösa blusar. Javisst ja, jag har ju numera "gäddhäng". Ska kanske tänka om och sätta i en liten ärm :-)

måndag 18 maj 2009

Så var det måndag igen

Tänk vad en helg går rysligt fort! Och veckan går normalt lika fort.

Nu tror jag dock att de närmsta två veckorna kommer att kännas väldigt långa och sega. Tror jag ska ta en djupdykning i min kalender och se över möjligheterna att kunna ta ut lite semesterdagar. Tänk, jag har inte haft en endaste dags ledighet, förutom helgdagar, på evighet. Inte ens mellandagarna i julas var lediga.

Kan vara bra att vara lite "fri som fågeln" mellan två jobb :-)

Ja, jag börjar ett nytt härligt liv med massor av möjligheter den 1 juni. Nytt jobb och jag längtar till "första dagen"!

Det känns lite som om jag lämnar ett sjunkande skepp och hoppar på en fullriggare med massor av vind i seglen. Själv kommer jag att bli en av matroserna på den här fullriggaren och ha som uppgift att spänna seglen än mer så att vinden kan få ännu större tag i seglen och föra skeppet framåt :-)

söndag 17 maj 2009

Inget blir som man tänkt

Mao, jag kom inte ut på någon klippa.

Elza, min busiga och keliga katt gjorde mig orolig. Det började med kattkräk och därefter försvinnande. Hon syntes inte ens till när det skramlades med "apport-råttan". Ett annars säkert kort. Lite skrammel och hon kommer rusandes.

Efter ett tag fann jag henne. Liggandes i ett hörn på golvet under en möbel. Där har hon legat nu några timmar. Smått orolig var jag och tittade till henne då och då. Dock bara kattblängande som svar.

Men nu, nu i skrivandets stund ligger hon i mitt knä, trampar med klorna på mina bara ben och slickar mig febrilt på hakan. Precis som det brukar vara.

Det finns alltid en baksida

Baksidan idag är att jag borde skaffa kraft. Kraft till att gå ut i köket och börja diska. Finns bara ett aber; det är sååååååååååååååå tråkigt!

Funderar på att skjuta på det tråkiga tills i kväll och i stället gå ut. Lägga mig på en klippa och läsa en bra bok i stället. Är väl egentligen så man ska göra när det är söndag och vilodag?

103

I dag tänker jag lite extra på min älskade morfar. I dag är det 103 år sedan han föddes.

Min morfar var som en far för mig när jag växte upp. Jag kan nog också påstå att jag var favoriten bland barnbarnen. Det fanns ett starkt band mellan mig och min morfar och mina tankar går till honom lite då och då.

Trevligt sällskap

I går hade jag en fixardag. Upp klockan 6, städade, var på systembolaget och handlade Cava och rödvin, därefter inhandling av de sista inredienserna till kvällens middag.

Så när klockan blev 19 kom bästa A med pojkvän och Bästa E för att hjälpa mig med att äta upp allting.

Det är inte ofta jag blir sådär riktigt nöjd med något jag har tillrett även om jag tror att det mesta jag lagar och bjuder uppskattas. Men till min "mix grilled" i går hade jag gjort Köfte som blev riktigt lyckade. Inspirationen fick jag av bästa S för en tid sedan när hon lagade dessa turkiska köttbullar/biffar. Men nu lyckades jag även själv. En av "hemligheten" till det lyckade resultatet är förmodligen den fina lammfärsen jag hittade i Hötorgshallen i fredags.

I fredags, javisst ja, då hade jag också trevligt sällskap. Vid Hötorgets T-bana sprang jag på en gammal killkompis som mer eller mindre har gått upp i rök sedan 2 år tillbaka. Det blev en spontan "fredagsöl" och en trevlig pratstund. Det var riktigt nice att få se att han mådde bra och att allt var i sin ordning.

Eurosong

Jag blir glad av Norges låt. Kanske för att den får mig att tänka på Irländsk folkmusik som jag också gillar.

Undrar egentligen hur gammal Alexander är? Om jag förstått allting korrekt är det han själv som har skrivit låten.

Blir jag tillfrågad om rätt låt vann så blir svaret: JA

Den här videon gillar jag av låten - kika in slutet, vilket JUBEL!



En "bisak" är att killen är otroligt "söt" och vilken utstrålning han besitter. Såg en notis på Expressens nättidning att Alexander kommer till Allsång på skansen i sommar. Hahaha, jag borde kanske gå dit och trängas med alla tonårstjejer. De lär blir många!

lördag 9 maj 2009

Jag kom på...

... att det är den här helgen för exakt 1 år sedan som jag flyttade in i den här lägenheten.

Något jag inte ångrar.

Har jag tur...

...står min cykel kvar på min gamla adress.

Den stod olåst i cykelrummet i två år medans jag bodde där. Förmodligen har den klarat sig ytterligare ett år. Jag är sugen på att cykla och nu har jag dessutom hittat mitt cykellås.

Nu återstår:

1) att bege mig upp på vinden och leta fram lådan där cykelkorg, cykelväska och cykelpump finns bevarade.

2) hämta hem cykeln. Har jag tur har min "kompis" tid att släppa in mig i cykelrummet i morgon.

3) skaffa cykelhjälm.

En kvinnlig entreprenör

Jag blir glad och många gånger imponerad när jag läser artiklar om personer som tar sig från noll och inget till en stark position i samhället. Ännu gladare och mera imponerad blir jag när det rör sig om en kvinna som har lyckats i en mansdominerad värld.

Läs gärna den här länken. Det handlar om en polskfödd kvinna, Wonna I de Jong, med "noll och inget" vad avser kapital som här i Sverige har arbetat till sig snart en miljard. Dessutom inom området fastigheter som är starkt mansdominerat.

http://www.e24.se/kvinna/business/artikel_1298489.e24

Snart Sommar

... och bra med sommaren är att det åter igen går att handla bla grönsaker till vettigt pris.

Jag tycker det är "sjukt" att 1 st helt vanlig tomat i normal storlek skall kosta över 5 kronor på konsum! Visserligen tillhör inte konsum de billigaste affärerna men kilopriset för tomater i den här konsumbutiken ligger ungefär i samma nivå som "billiga butiken".

Det är positivt att man redan nu märker att värme och sol har kommit igång i södra Europa. Tyckte att jag med en snabb blick när jag besökte Daglivs i går såg att priserna på frukt och grönt gått ner något.

Våldtäkt?

Jag har tidigare berättat om den lilla oas "mitt i Stockholm" som jag bor i. I denna lilla oas finns ett rikt fågelliv. Ibland tror jag att det är här alla stadsfåglar har sina hem och så är de liksom oss människor inne i själva city enbart för att göra ärenden.

Ärenden i en fågels liv är tex att jaga brödsmulor på stadens uteserveringar. Är man mås så snor man nog lite större saker än bara brödsmulor.

I dag liksom alla andra dagar hörde jag fåglarna när jag steg utanför porten. Såhär på våren hörs de än mer; parningen är i full gång. Men är det parning där båda parter är lika intresserade?

När jag vandrade hemåt igen från affären hörde jag ett jäkla liv. En fågel som skrek otroligt högt. Självklart undrade jag vad det var som gjorde att en fågel skrek så hjärtskärande. För inte kunde det redan vara dags med "botjuvar" som stjäl okläckta fågelägg. Tittar lite uppåt och ser en måshane "sätta på" en måshona. "Sätta på" är det rätta ordet och stackars , stackars hona - hon verkade inte alls intresserad!

Lill Lindfors

Sitter här och har TV4 morgonprogram i bakgrunden. Programmet gästas idag av Lill Lindfors.

Tänk, hon är född 1940 och är därmed 69 år gammal. Lika fräsch som henne vill jag också vara när jag blir 69.

En av hennes stora hits för massor av år sedan är en låt som skulle kunna vara "min låt" :-)

Rosé

Förra sommaren fann jag sommarens favoritvin på systembolagets hyllor. Förpackningen är perfekt, bag-in-box, eftersom det bl a skulle och skall även i sommar kunna avnjutas på klipporna i samband med grillning.

Minnena för mig när gäller rosévin var vin som tex Pearl Rose. Huvva! Därför blev bekantskapen med Tandarra extra positiv.

Men tänk så olika smaken är. Och tänk vad min smak skiljer sig från experternas! I dagens nätupplaga på expressen har en expertgrupp uttalas sig om 6 olika roséviner däribland Tandarra. Så här låter deras omdöme:

"Smakar som utgånget lösviktsgodis.

Prisvärdhet: Ej prisvärt"


Detta kan jag icke förstå! 189 kronor kostar lådan och värd varenda krona enligt mig.

(Bilden är stulen från Expressen.)

torsdag 7 maj 2009

Hitta hem

Har precis sett en avsnitt på TV4 av "Hitta hem".

Programmet handlar om djur som på något sätt har blivit övergivna, vanvårdade och därmed omhändertagna av hundstall och kattpensionat.

Jag förstår INTE hur vissa människor kan bete sig som de gör!

Än en gång så föll mina tårar. Borde inte se detta program men det blir så ibland eftersom TVn står påslagen sådär i bakgrunden i mitt hem. Är det då program som handlar om djur, ja då kan jag bara inte låta bli att titta.

tisdag 5 maj 2009

Nu har jag varit hos polisen

Det var spännande och det var intressant. Och ja, jag anmälde mig. Lika bra så att jag får komma till intervju och så får jag se då om jag fortfarande är intresserad.

Allting är på ren frivilligbasis och i den omfattning som jag själv vill. Likaså väljer jag själv vilka uppdrag jag vill göra från gång till gång. Det kan vara att sitta i "knappen" en fredags eller lördagskväll (det finns en tjänst där man kan ringa för att prata med någon när man går hem en sen natt och är orolig). Det man gör är att prata med den uppringande och om man anar att det är fara på gång överlämnar man telefonen till en polis. Syftet med att vara volontär är att vara en brygga mellan medborgaren och polisen.

Själv tycker jag det skall bli givande att komma närmre och få ta del av polisens verksamhet. Det skall också bli givande att få känna att jag kanske med att bidraga med min närvaro på stan, i telefon mm kan vara delaktig i att skapa ett tryggare samhälle för alla. Fortsätter jag och om jag blir godkänd kommer jag att tillhöra ett distrikt nära min bostad. Det känns bra. Ibland kan det dock vara större evenemang som alla distrikt deltager i. Tex större matcher på råsunda.

Det skall också bli intressant att få ta del i alla de utbildningar/kurser som man har möjlighet att gå. Krimonologi, narkotika, hur man hanterar konfikter mm mm

Det finns bara ett litet "aber". Förmodligen blir det tidigast till hösten som det blir dags för första utbildning för mig och innan dess - inget volontärarbete.

söndag 3 maj 2009

Volontär

På tisdag kväll skall jag besöka polisen. Eventuellt blir jag polisvolontär.

Vet inte om det är åldern eller något annat men jag känner att jag vill "göra nytta".

För ett år sedan anmälde jag mig som flyktingguide. Det fungerade inte speciellt bra. Det var betydligt knepigare än vad jag först trodde. Anledningen är att man blir "matchad" med en nyanländ efter intervju. Jag förstår inte hur de kunde matcha mig med en kvinna som lever ett extremt hemmaliv med både barn och barnbarn. Det fanns noll och inget som var gemensam nämnare oss emellan. Jo kanske en sak: åldern :-)

Det är bara att inse; en barnlös karriär-/singelkvinna har nog inte så mycket mer än åldern gemensamt med nyanlända kvinnor från afrika som är det land som flertalet nyanlända kommer från idag.

Nu blir jag kanske volontärpolis i stället. Efer informationsmöte och intervju får jag se vad som händer framöver.

lördag 2 maj 2009

Inspiration

Jag ska skaffa tält.

Jag ska köpa en sovsäck.

Jag ska skaffa vandrarhemskort.

Jag ska köpa ett lager engångsgrillar.

Jag ska köpa ett trangiakök.

Jag ska köpa en kylkväska.

I sommar ska jag åka runt i skärgården och övernatta en natt här och där när det utlovas fint väder :-)

Att bo med katt

Ibland tittar mina katter på mig sådär förnärmande.

Det händer när jag gör något speciellt som låter. Det ser ut som om de tittar på mig och tänker; jaja, men måste du hålla på?

Vem är det som betalar hyran; de eller jag? Det är jag men ibland undrar jag om det är de som står skrivna på kontraktet och inte jag!

Det känns som sommar

i alla fall nästan. Vinden är fortfarande lite kall och det känns när jag ligger på klipporna att vattnet är kallt. Det är inte bara solen som lurar mig att tro att sommaren är här. För en vecka sedan var farleden i stort sett tom på båtar. Både i går och idag kommer de farandes förbi. På andra sidan var hamnarna tomma för en vecka sedan. Idag är de fullbelagda. UNDERBART!

Ibland känns det nästan som om jag är långt utanför stan när jag ligger där på "mina" klippor. Blåmesarna landar en meter från mig och tittar på mig. Ekorren sitter på en gren och knaprar nötter från vinterförrådet. Fiskmåsen flyger några meter över mig. Men ändå. Jag är nästan "mitt i smeten". När jag ligger där och njuter av livet, av sommaren, av naturen dundrar tunnelbanetåget förbi på tranebergsbron. Märklig kontrast!

I går var jag ute en stund och retade upp mina pigment. 1 1/2 timme blev det i solen. Det syntes när jag kom in men i morse var allt borta. I dag blev det 2 1/2 timme och det syns att solen tar. Jag har i år, liksom tidigare år, klarat av det där med att börja sola utan att bränna mig. Låren, magen och armarna börjar så smått få färg. I alla fall idag. I morgon är förmodligen allt borta som vanligt för att efter en tid bara säga pang och jag är nästan som en pepparkaka (mammas uttryck). Mina underben bländar dock fortfarande. Usch, usch, usch vad det är fult med kritvita ben!

Resumé

Min Valborg började bra och den slutade bra!

Middag med med bästa A och hennes trevliga pojkvän samt bästa E. Brasa blev det också.

Egentligen hade jag tänkt mig en egen liten "tillställning" med eftersom bästa S inte får umgås med katter ett tag så valde jag att skjuta på allt till sommaren.