söndag 1 mars 2009

Kungsholmen

Idag har jag varit ute och promenerat i solen här hemma på min lilla del av Kungsholmen. Fastän jag bott här i 9 månader så upptäcker jag mer och mer runt mina kvarter. Det finns massor av småvägar och kringelekrokar som man inte tänker på i första taget och idag hittade jag en sådan väg (gångväg). Dessutom är det en perfekt väg för mina kompisar om de kommer med T-banan för att besöka mig i sommar nere på bryggan. Den här gångvägen är nästan strax bakom huset där jag bor. Dessutom går den genom en liten park/dunge perfekt för picnic. Eller inte. Egentligen trevligare med picnic på klipporna 2 minuter utanför porten.
Lite längre bort, i krokarna av min brygga, pågår byggandet just nu av en park. Äventyrslekplats, plaskdamm, nya bryggor och bla en pluton som ska gå rakt ut i Ulvsundasjön. Hoppas att husen som ska byggas på plutonen kommer att innehålla ett café eller något liknande.

Försökte få fram en bra bild genom att kopiera en flygbild från Eniro och det gick inte sådär jättebra.





Jag promenerade även bort åt Fredhäll. Tänkte leta upp ett café där ägaren är involverad i Fredhällsbadet. Har planer på att bli medlem för det kommer att bli så nice att ligga där och lata sig soliga dagar i maj eller dagar i sommar då solen lyser men vindarna är för kalla för vanliga bryggan. Visserligen är det öppet för alla när skolorna har lov men alla sommardagar innan och efter kan det vara ett bra tillhåll. Dessutom tar det bara 5 minuter att gå dit.
Jag hittade ett café och ett riktigt mysigt sådan. Det är från 1935 och det syns väl när man kommer in. Men det måste vara fel café för de hade inga uppgifter om badet.

Så nu blir det att leta igen. Lite dum var jag i somras för då hittade jag en länk om badet men den finns inte längre. Men det är ingen katastrof. Jag känner 2 medlemmar så de får hjälpa mig framåt.

Nu är det dags för lite "hemmaplock", lite alfapetspelande och sedan måste jag jobba några timmar.

Inga kommentarer: