tisdag 4 november 2008

En sista hälsning

Så är gårdagen förbi och ett sista farväl blev sagt till Kurre.

Jag hade bävat inför begravningen men det gick förhållandes vis bra. Kände ett stöd av fina Shahin hela tiden i kyrkan och jag tror att han kände detsamma. Märkligt egentligen hur två människor kan dras till varandra och ge varandra så mycket av något som inte går att beskriva i ord. Något som finns där men ändå inte, vi är ju inget "par" på något vis.

Innan begravningen mötte jag upp några vänner vid slussen. På promenaden till kyrkan kom vi överens, hur bisarrt det än kan låta, att efter gudtjänsten gå till puben. Vi var övertygade om att detta var något som Kurre skulle velat. En "gravöl" helt enkelt.

Gudtjänsten var fin. Riktigt fin. Inte så kyrklig och ganska personlig eftersom prästen var en gammal vän till honom. Det spelades varierad musik; persisk "klassisk" musik, Vivaldi, Elvis. Det skulle även ha spelats Jimmi Hendrix men CD´n strulade så det blev aldrig. Därför, när Diakonnissan eller vem det var som arbetade i kyrkan, efter begravningen ställde sig i gången för att framför en sista hälsning från Kurre till oss alla så blev vi bl a ombedda att lyssna på Jimme H på youtube.



En sista hälsning. Så var det. Kurre hade planerat hela sin begravning själv. Valt musiken, valt blommorna, varit och tittat på skrinet där urnan med hans aska förvarades och till sist lämnat några ord till oss alla. Hans ord; Vänner, gå nu ut och lev livet. Gå härifrån till puben, ta en öl och en gammeldansk. Så blev det. Vi var nog över 30 personer som skålade för vän.

Inga kommentarer: